Sv En

Slipp oron.

Beställ ett diskret provtagningskit för klamydia och gonorré – helt gratis!

Klamydia är en vanligt förekommande sexuellt överförbar bakterieinfektion som enkelt behandlas med antibiotika. Både provtagning och medicin är gratis när du beställer ett test via oss.

-

Egenprovtagningen för klamydia och gonorré utökas med ytterligare provtagningsalternativ. Tidigare har provtagningen begränsats till vaginal- och urinprov. Nu erbjuds även möjlighet att ta prover från svalg och rektum. Vilka provtagningslokaler du vill provta dig i väljer du vid beställning av testet.

Hur fungerar det?

Diskret och smidigt

Provtagningskitet skickas hem till dig i en diskret förpackning, och du utför provtagningen hemma. Provsvaret blir tillgängligt digitalt.

Är du smittad med klamydia hänvisas du till en mottagning för behandling. Infektionen botas enkelt med antibiotika, som du hämtar ut gratis.

Vanliga frågor

När ska jag ta testet?

Du bör vänta minst en vecka med att testa dig om du haft oskyddat sex, annars finns risk för falskt negativt provsvar. Får du reda på att den som du har haft sex med är smittad ska du däremot…

Vad händer om jag är positiv?

Visar ditt provsvar att du är infekterad med klamydia blir du hänvisad att uppsöka läkare eller barnmorska för behandling och smittspårning. Detta kan du göra på olika typer av mottagningar,…

Användbara sidor

Om klamydia

Vanligt – men lätt att behandla

Klamydia är en vanligt förekommande sexuellt överförbar bakterieinfektion. Det vanligaste sättet att bli infekterad är genom samlag utan kondom (eller vagianal kondom), då slemhinnorna kommer i kontakt med varandra. Det gäller även vid anala samlag och oralsex.

Eftersom klamydia är så vanligt riskerar alla som har samlag utan kondom (eller vagianal kondom) att smittas.

Hitta mottagning

Klicka på den ort i listan som ligger närmast dig. Vill du se alla ungdomsmottagningar i Sverige kan du klicka här.

Bollnäs

Gävle

Hudiksvall/Nordanstig

Ljusdal

Sandviken

Söderhamn

Den här webbplatsen använder kakor

Vi använder cookies för att ge dig en förbättrad användarupplevelse och för att sammanställa statistik. Läs mer om hur vi använder kakor